Altijd al naar een onbewoond en mythisch eiland gewild? Staatsbosbeheer organiseert na het broedseizoen zo’n 20 expedities naar het Groningse eilandje Rottumeroog. Een unieke kans om te genieten van de rust en stilte van het wad en een ontmoeting met tal van vogels en zeehonden.

Vaartocht over wad
Je vaart vanuit Lauwersoog met de ms Noordster naar Rottumeroog en terug. Terwijl het schip zich ruim 3,5 uur lang een weg zoekt door de meanderende vaargeul, geniet je van het weidse uitzicht over het wad. Het schip vaart langs Rottumerplaat (niet toegankelijk), waar je een goede kans maakt een grote groep zeehonden te zien op hun ligplekken.

Rondwandeling over eiland
Bij Rottumeroog ga je van boord en loop je in ongeveer een half uur, door ondiep water en over nat zand, naar het eiland. Hier word je rondgeleid door onze gids. Deze vertelt over de geschiedenis van het eiland, beheer en beleid, de flora en fauna en andere ontwikkelingen. De tocht over het eiland duurt 3-4 uur afhankelijk van windrichting en tij ( bij onvoorziene weersverandering, zoals onweersdreiging kan de excursie vroegtijdig worden afgebroken). De totale expeditie beslaat ca. 14 uur.

Verdere informatie over deze expeditie kunt u vinden op de website van Staatsbosbeheer.

 
 


 

Joomla templates by a4joomla