Dagtocht Engelsmanplaat - Schiermonnikoog

's Morgens vertrekken we met de MS Noordster vanuit de visserijhaven van Lauwersoog. Na anderhalf uur varen komen we aan op Schiermonnikoog. Daar kunt u (op eigen kosten) een fiets huren of met de bus naar het dorp. U heeft plm. 3 uur om het eiland te verkennen. Vervolgens varen we richting Engelsmanplaat of een ander gedeelte van het wad. Tijdens de tocht naar de zandplaat zien we waarschijnlijk zeehonden. Op de plaat kunt u ongeveer 1,5 uur wandelen. Hierna keren we weer terug naar de haven van Lauwersoog. Het is handig om een korte broek, oude schoenen en een handdoek mee te nemen.

De gehele tocht duurt ongeveer 8,5 uur. Op de heenweg krijgt u koffie/thee met een plak koek. De overige consumpties zijn voor eigen rekening. Naast koffie en thee zijn aan boord frisdrank en alcoholische dranken verkrijgbaar, alsmede soep en worst.

Kosten
De kosten voor deze tocht bedragen €25,00 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen tot en met 12 jaar.

Opgave
U kunt zich voor deze tocht via de mail of telefonisch (06-51858450) opgeven. Vermeld daarbij met hoeveel personen u aan de tocht wilt deelnemen. U krijgt van de schipper vervolgens een bevestiging.

De data:

Deze tocht wordt aangeboden in de maanden juli en augustus. 

 

 Datum   Vertrek   
 vrijdag 26 juli  2019   9:00 uur  
 zaterdag 27 juli  2019 10:00 uur  
 vrijdag 9 augustus  2019   9:00 uur  

 

 

Joomla templates by a4joomla