Dagtocht Schiermonnikoog - Engelsmanplaat

's Morgens vertrekken we met de MS Noordster vanuit de visserijhaven van Lauwersoog. Na anderhalf uur varen komen we aan op Schiermonnikoog. Daar kunt u (op eigen kosten) een fiets huren of met de bus naar het dorp. U heeft plm. 3 uur om het eiland te verkennen. Vervolgens varen we richting Engelsmanplaat of een ander gedeelte van het wad. Tijdens de tocht naar de zandplaat zien we waarschijnlijk zeehonden. Op de plaat kunt u plm. 1,5 uur wandelen. Hierna keren we weer terug naar de haven van Lauwersoog. Het is handig om een korte broek, oude schoenen en een handdoek mee te nemen.

De gehele tocht duurt ongeveer 8,5 uur. Op de heenweg krijgt u koffie/thee met een plak koek. De overige consumpties zijn voor eigen rekening. Naast koffie en thee zijn aan boord frisdrank en alcoholische dranken verkrijgbaar, alsmede soep en worst.

Kosten
De kosten voor deze tocht bedragen €25,00 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen tot en met 12 jaar.

Opgave
U kunt zich voor deze tocht via de mail of telefonisch (06-51858450) opgeven. Vermeld daarbij met hoeveel personen u aan de tocht wilt deelnemen. U krijgt van de schipper vervolgens een bevestiging.

De data: In 2017 vinden er geen dagtochten meer plaats. De data voor 2018 komen in januari 2018 op deze site.

Datum   Vertrektijd Terug (plm.)
       
       
       

 

 

Joomla templates by a4joomla